Skal din hund neutraliseres?


Kastration af hund og sterilisation af hund

Oplever du, at din hanhund er aggressiv over for andre hunde? Eller er du nervøs for, om din hunhund bliver gravid? Så kan det være en god idé at få foretaget en kastration af hund eller sterilisering af hund. Hos Hornbæk Dyreklinik tilbydes professionel kastration eller sterilisation af alle hunderacer. Vi står primært til rådighed for kunder fra Nordsjælland, men kunder fra andre områder er også velkomne hos os.

​​​Mange ejere af hanhunde vælger en kastration af hund for at dæmpe hundens temperament. Hunden bliver typisk mindre aggressiv over for andre hunde og bliver derved nemmere at opdrage og holde hjemme efter den er blevet kastreret. Hvis du har problemer med, at din hanhund har en uhensigtsmæssig adfærd, eller at den afmærker sit territorium indendørs, så kan en kastration af hund være den rette løsning for dig.

Sådan foregår kastration og sterilisering af hund

Når vi foretager en sterilisering af hund, så fjernes typisk enten kun æggestokke eller både æggestokke og livmoder. Indgrebet ved sterilisation af hund sker gennem en 5-7 cm incision i midterlinjen på bugen, efter operationen bliver muskulatur og hud syet sammen med en sutur (tråd), der forsvinder af sig selv. Hunden får et forklæde på samt en skærm med hjem, hvis det er nødvendigt.

Ved kastration af hund på vores klinik i Hornbæk fjernes begge testikler, hvorefter huden syes sammen med sutur (tråd), der forsvinder af sig selv.

Hos os finder du professionelle dyrlæger, som alle har stor erfaring på området. Vi forsikrer dig om, at din hund får den bedste behandling her hos os, som er så smertefri som mulig. Bivirkningerne ved begge indgreb er små, og de mest typiske er lokale reaktioner ved injektionsstedet i form af en lille hævelse eller let inflammation i underhuden.

Sterilisering af hund og kastration har flere fordele

Der følger flere forskellige fordele ved både sterilisering af hund samt kastration af hund. Hunhunde bliver steriliserede for at undgå løbetid og den efterfølgende nervøse graviditet. Desuden er risikoen for knuder i mælkekirtlerne meget nedsat for de hunde, der steriliseres tidligt i livet. En kastration af hanhund hjælper, hvis hunden har tendens til at lette ben indendørs eller jumper på legetøj og børn. Ligeledes kan det afhjælpe hanhundens aggressivitet.

I klinikken anbefaler vi, at din hanhund bliver kastreret, efter den er blevet kønsmoden eller efter, at du finder det nødvendigt. Sterilisation af hunhund kan foretages tidligere – gerne før den første eller anden løbetid.

Hvad koster neutralisering af hund?

Den nøjagtige pris på en kastration af hund afhænger af indgrebets omfang. Derudover kan vores priser variere, afhængig af om der er tale om en kastration eller en sterilisation af hund og af vægten. Hos os vil du dog modtage en fornuftig pris hver gang, og du kan være helt sikker på, at din hund er i trygge hænder under hele processen. Se vores prisliste her.

Vi starter altid besøget med at tage en snak med dig og din hund, før behandlingen foretages. Her sørger vi for at informere dig godt om vores metoder, hundens reaktioner samt efterfølgende pleje. Vi tager os altid god tid til at behandle hver hund efter bedste evne, og vi sørger for, at din hund får en smertefri behandling her hos os.

Hør mere om kastration og sterilisation af hund

Hvis du ønsker at høre mere om kastration og sterilisation af hund, så er du velkommen til at kontakte os på telefon 49 20 10 47 eller mail, så vender vi tilbage snarest muligt.

Du kan læse mere om vores andre behandlinger til din hund og kat på resten af hjemmesiden.Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.