Skal din kat neutraliseres?


Kastration af kat og sterilisation af kat

De fleste danske tamkatte er kastrerede hankatte og steriliserede hunkatte. Det har den fordel, at kattene ikke længere er territoriale og har mulighed for at formere sig. Vores dyrlæge kan hjælpe med sterilisation eller kastration af kat på vores klinik i Hornbæk, Nordsjællands nye store dyreklinik. Både en kastration og en sterilisation af kat foretages ambulant, og vi beholder blot katten 3- 4 timer.

Fordele ved sterilisation af kat​

Hunkatte der bliver steriliserede undgår at blive drægtige, og de kommer ikke i løbetid. Ved operationen fjernes begge æggestokke, genem et cirka 1½ cm langt snit i bugvæggen, og efter operationen bliver bugmuskel og hud syet sammen med en sutur (tråd), der forsvinder af sig selv. Som regel er det ikke nødvendigt for katten at bære krave; katten er frisk efter ½-1 dag, og der er ingen synlige tråde.

Vi anbefaler sterilisation af kat i stedet for p-piller, da det er bevist, at langvarig brug af disse ofte medfører cancer i mælkekirtler og æggestok.​

Fordele ved kastration af kat

Når man kastrerer en hankat, undgår man også i stor udstrækning, at den slås og er væk i dagevis. Der er ikke mange intakte hankatte der bliver særligt gamle, fordi det er et farligt liv at strejfe omkring og slås. Desuden opnår man også, at deres urin lugter langt mindre efter kastration. Ved en kastration af kat fjernes begge testikler.

Øremærkning i forbindelse med kastration eller sterilisation

​Mange vælger også at få deres kat øremærket i forbindelse med en kastration af kat. På Hornbæk Dyreklinik øremærker vi gratis, det eneste du betaler er registrering af nummeret, som koster 145 kr. til Katteregisteret.

​Få mere at vide om kastration og sterilisation af kat

Du er meget velkommen til at kontakte os på Hornbæk Dyreklinik i Nordsjælland, for at få yderligere oplysninger omkring sterilisering eller kastration af kat.

Ring på telefon 49 20 10 47 eller skriv til vores mail.Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.