Hvordan foregår en aflivning?

Det sidste farvel til dit kæledyr

Der kommer desværre en dag hvor vi skal tage afsked med vores kæledyr, og mange er bekymrede over hvordan det foregår, og det er derfor det bliver beskrevet her.

Hunde:​

Alle hunde bliver bedøvet først med en indsprøjtning i låret og når den så sover bliver den lagt på bordet, hvorefter den får en indsprøjtning i blodåren på forbenet med en overdosis af et sovemiddel. Der kan forekomme enkelte refleksbevægelser i form af et par dybe vejrtrækninger eller et spjæt med benet, men det er overhovedet ikke noget hunden registrerer. Derefter bliver der lyttet på hjertet for at være sikker på, at det er holdt op med at slå.

Katte:​

Får en indsprøjtning med bedøvelse ind under huden i nakken, hvorefter katten lægger sig til at sove efter få minutter. Nogle katte smasker lidt inden de falder i søvn og nogle katte kaster op pga narkosen. Derefter får katten yderligere en injektion så døden indtræder med det samme.

Kremering:​

Efter aflivningen er der nogle, der tager dyret med hjem for selv at begrave den, men der er også den mulighed, at vi kan sørge for at dyret bliver kremeret på et kæledyrskrematorium.

Man kan få sit dyrs aske udleveret i en urne. Det koster ca. 800-1200 kr. ekstra.​

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.